marți, 4 noiembrie 2014

Supă de ou

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 7 luni.


Ingrediente pentru Supă de ou

500 ml lapte
500 ml apă
2 gălbenușuri
1 lingură făină
 

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele. Atenție a nu se da în clocot.
În altă oală se pune apa la fiert cu un praf de sare.
Se diluează făina în puțină apă rece și se adaugă în apa care fierbe amestecând bine cu un tel.
Se lasă la foc potrivit pentru aprox. 10 minute.
Adăugăm laptele și se amestecă bine pentru omogenizare.
Se oprește focul.
Se bat bine cele 2 gălbenușuri cu un pic de apă și se adaugă în supă treptat.
Se poate lua cu un polonic din supă și se adaugă câte puțin în gălbenușurile bătute, apoi se încorporează în toată supa - în așa fel evităm coagularea gălbenușurilor.
Această supă se răcește imediat punându-se în alt recipient cu apă foarte rece.
Se amestecă până supa este răcită complet. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...