marți, 12 august 2014

Salată de vinete cu dovlecei

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Salată de vinete cu dovlecei:

1 vânătă
1 dovlecel
1 roșie
1 ceapă
2-3 linguri ulei
sare

Mod de preparare:

Coacem vânăta pe flacără.
Când s-a înnegrit coaja, se ia de pe foc și se curăță de coajă cât se poate de repede.
Se pune la scurs pe un tocător de lemn ușor înclinat.
Dovlecelul se curăță, se spală, se taie rondele și se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare.
După aprox. 10 minute de fiert, se pune dovlecelul într-o strecurătoare.
După ce s-a răcit vânăta și dovlecelul, se pasează și se amestecă până la omogenizare cu uleiul și puțină sare.
Se dă la rece.
În momentul servirii adăugăm ceapa tocată mărunt.
Se servește cu felii de roșii.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...