miercuri, 19 februarie 2014

Prepararea borșului în casă

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.


Ingrediente pentru Prepararea borșului în casă

5 litri apă
1 kg tărâțe de grâu
100 g pâine neagră
50 g mălai
1 lămâie
frunze de vișin
frunze de leuștean

Mod de preparare:

Într-un borcan de sticlă amestecăm tărâțele cu mălaiul, pâinea, lămâia tăiată felii, frunzele de vișin și leuștean
Se toarnă apă călduță  cât să se umezească tărâțele și lăsăm 15-20 minute.
Turnăm apă clocotită până umplem borcanul, amestecăm, acoperim și lăsăm la cald.
A doua zi ar trebui să fie destul de acru.
Se poate gusta mai devreme din el și se strecoară când doriți - depinde cât de acru îl doriți.
Se lasă să se limpezească și se toarnă în sticle.
Se păstrează la rece până la folosire.
Tărâțele rămase se numesc huști și pe pot folosi la umplerea următorului borș. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...