marți, 12 martie 2013

Lapte de pasăre


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Lapte de pasăre

500 ml lapte,
2 ouă,
50 g zahăr,
1 lingură făină,
1 plic zahăr vanilat.

Mod de preaparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri.
Se pune laptele la fiert.
Se bat bine albușurile cu un tel până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel.
Adăugăm o lingură de zahăr (din 50 g scris la ingrediente).
Zahărul se toarnă în ploaie, nu tot odată și se bate ușor cu telul.
Luăm cu o lingură din albușul bătut și punem în laptele clocotit.
Se fierb găluștele de albuș pe rând, dar nu mai mult de 1 minut.
Se întorc găluștele de albuș pe ambele părți, apoi se scot într-un castron.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul rămas și făina.
Strecurăm laptele în care am fiert găluștele și se toarnă peste gălbenușuri.
Compoziția se pune la foc mic și se amestecă bine cu un tel.
Se adaugă și zahărul vanilat.
Se lasă pe foc până se îngroașă.
Servim crema în castronele cu găluștele de albuș deasupra, numai după ce s-a răcit.
Se păstrează la frigider.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...