luni, 10 septembrie 2012

Salată de vinete

Rețetă recomandată de la 2 ani.

Ingrediente pentru Salată de vinete  

1 buc vânătă,
1 buc ceapă (mică),
30 ml ulei,
1/4 linguriță sare,
o linguriță zeamă de lămâie,
10 g smântână.

Mod de preparare:

Vânăta se coace pe flacără.
Când s-a înnegrit coaja, se i-a de pe foc și se curăță de coajă imediat.
Se așează pe un fund de lemn înclinat să se scurgă zeama (amăreala).
După ce s-a răcit se toacă mărunt și se pune într-un castron.
Punem sarea, zeama de lămâie și ulei în ploaie amestecând continuu.
Cu cât amestecăm mai mult cu atât vinetele ies mai pufoase.
Adăugăm smântâna și amestecăm până la omogenizare.
Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Se servește după 15 minute de la preparare.
Ceapa se adaugă în momentul servirii. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...