marți, 31 iulie 2012

Budinca de pâine cu mere

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Budinca de pâine cu mere

1 pâine albă (300 g),
1 ou,
150 ml lapte,
25 g zahăr,
20 g unt,
10 g pesmet,
1 pliculeț zahăr vanilat.
1/2 kg mere,
50 g zahăr,
50 g unt


Mod de preparare:

Se amestecă oul cu zahărul, zahărul vanilat și laptele.
În această compoziție punem la înmuiat pâinea tăiată felii.
Se curăță merele de coajă și se dau pe răzătoare (de preferat o răzătoare de sticlă).
Se pun la călit în 50 g unt topit și se lasă să scadă bine zeama lăsată.
Adăugăm zahărul și mai lăsăm pe foc 10 minute.
Se lasă la răcit.
Într-o formă unsă bine cu unt și tapetată cu pesmet așezăm un stat de pâine, turnăm compoziția de mere și acoperim cu restul de felii de pâine.
Se dă la cuptor pentru 20-25 min.
Se poate adăuga și puțin zahăr deasupra să se caramelizeze.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...