Reteta pentru copii mai mari de 6 luni.
1 kg mere,
600 ml apa,
150 g zahar,
1 pliculet zahar vanilat,
o lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Merele se spala si se curata de coaja, se taie in patru, li se scoate casuta cu samburi, apoi se taie felii.
Intre timp, se pune pe foc apa, cu zaharul si zaharul vanilat si, cand dau in clocot, se adauga merele taiate;
se fierb sub capac, la foc mic.
Dupa ce au fiert, se adauga zeama de lamaie.
Ingrediente pentru compot de mere
1 kg mere,
600 ml apa,
150 g zahar,
1 pliculet zahar vanilat,
o lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Merele se spala si se curata de coaja, se taie in patru, li se scoate casuta cu samburi, apoi se taie felii.
Intre timp, se pune pe foc apa, cu zaharul si zaharul vanilat si, cand dau in clocot, se adauga merele taiate;
se fierb sub capac, la foc mic.
Dupa ce au fiert, se adauga zeama de lamaie.