luni, 8 decembrie 2014

Alivenci cu brânză de vaci

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ingrediente pentru Alivenci cu brânză de vaci

200 g mălai
50 g făină
500 g brânză de vaci
100 g unt
1 lingură zahăr
5 ouă
300 g iaurt sau smântână

Mod de preparare:

Trecem brânza de vaci printr-o sită.
Se amestecă brânza de vaci cu untul (ținut la temperatura camerei), cu gălbenușurile, zahărul, 100 g smântână sau iaurt, mălaiul și făina.
Separat batem bine cele 5 albușuri cu un praf de sare.
Încorporăm ușor amestecând cu o lingură albușurile în compoziție.
Se toarnă într-o formă de preferat de chec unsă cu unt.
Se dă la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade C.
Se servește cu smântână sau iaurt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...