vineri, 4 aprilie 2014

Ciocolată de casă

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ingrediente pentru Ciocolată de casă

250 g lapte praf
100 g unt
100 ml lapte
500 g zahăr pudră
100 g cacao
2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Într-un castron cernem cacaua și laptele praf.
În alt castron amestecăm laptele cu zahărul pudră.
Punem pe foc laptele și amestecăm pentru a se dizolva zahărul.
Adăugăm zeama de lămâie și lăsăm pe foc până obținem un sirop legat.
Lăsăm un pic la răcit, apoi adăugăm untul și amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm laptele praf și cacaua și amestecăm bine.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.
Se dă la rece, de preferat peste noapte.
Se taie cu un cuțit ușor încălzit la flacără. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...