miercuri, 4 decembrie 2013

Prăjitură cu mere

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.


Ingrediente pentru Prăjitură cu mere

500 g mere
250 g făină
50 ml ulei
50 ml lapte
150 g zahăr
o lingură praf de copt
un praf de sare
o linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Curățăm merele de coajă și se dau pe răzătoare.
Cernem făina cu praful de copt și sarea.
Amestecăm uleiul cu laptele și jumătate din cantitatea de zahăr (75 g). Acest amestec se pune pe foc  și se lasă până dă în clocot după care opărim făina și amestecăm cu o lingură de lemn.
Când nu mai este fierbinte frământăm cu mâna.
Compoziția se împarte în două părți egale.
Se întinde una din foi și se pune într-o tavă unsă cu ulei.
Deasupra punem merele amestecate cu scorțișoara și restul de zahăr (75 g).
Acoperim cu altă foaie întinsă.
Tăiem prăjitura în bucățele și dăm tava la cuptor pentru 30-40 minute.
Se servește pudrată cu zahăr vanilat. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...