marți, 5 martie 2013

Piure de urzici

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Piure de urzici

500 g urzici,
1 lingură făină,
200 ml lapte,
un praf de sare,
o lingură cu vârf unt.

Mod de preparare:

Urzicile se curăță de codițele groase, folosind mănuși de bucătărie să evităm iritarea pielii.
Se spală bine în mai multe ape.
Se pun la fiert cu 500 ml apă și un praf de sare pentru 10 minute.
Când sunt gata se scurg de apă și se toacă mărunt.
Pregătim un sos alb, din jumătate din cantitatea de unt care se topește într-o tigaie, în care rumenim făina și stingem cu lapte.
Amestecăm bine cu un tel să nu se facă cocoloașe.
Aducem urzicile tocate în acest sos și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm restul de unt și un praf de sare și amestecăm bine. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...