vineri, 18 ianuarie 2013

Salam de ciocolată

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Salam de ciocolată

200 g unt,
200 g zahăr pudră,
200 g biscuiți,
50 g cacao,
1 linguriță esență vanilie.

Mod de preparare:

Untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Biscuiții se taie cât mai fin cu un cuțit sau se dau prin mașina de tocat.
Cernem cacaua.
Se freacă bine untul cu zahărul.
Adăugăm cacaua, esența de vanilie și biscuiții.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Compoziția se pune într-o folie alimentară și se rulează bine ca un salam, strângându-se bine la capete.
Se dă la rece până a doua zi, când se taie felii groase de 1 cm. 

PS: Opțional se pot adăuga și 2 gălbenușuri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...