miercuri, 14 noiembrie 2012

Supă de roșii cu orez

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Supă de roșii cu orez

1 morcov,
1 ceapă,
1 litru apă,
2 roșii mari coapte,
50 g orez,
o lingură ulei,
o lingură pătrunjel tocat,
un praf de sare.

Mod de preparare:

Se curăță ceapa și morcovul și se taie în bucăți mari.
Se pun la fiert pentru 15 minute în 1 litru apă.
După 15 minute, scoatem ceapa și morcovul (eventual se strecoară supa în alt vas).
Alegem orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert în supa strecurată.
Roșiile se fierb separat pentru 10 minute în puțină apă cu un praf de sare.
Când sunt gata se trec prin sită.
Când orezul a fiert, adăugăm roșiile trecute prin sită, uleiul și un praf de sare.
Mai lăsăm să dea câteva clocote.
Se servește cu pătrunjel verde tocat mărunt. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...