luni, 20 august 2012

Supă de roșii


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Supă de roșii

750 ml apă,
1 morcov,
1 ceapă mare,
1 ardei gras verde,
500 g roșii,
30 g orez,
o lingură unt,
10 g verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar),
3 g sare.

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul și ardeiul gras se curăță și se spală.
Legumele se toacă, se pun la fiert în apă pentru 10-15 minute.
Între timp se spală roșiile, se curăță de coajă și se toacă mărunt.
Se adaugă în supă și se mai fierb 10 minute.
Se strecoară supa, legumele se pasează și se pun din nou la fiert împreună.
Se adaugă orezul ales de eventualele impurități și spălat.
Se fierbe până se inmoaie orezul.
Se pune sare, unt și verdeața tocată fin. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...