joi, 26 iulie 2012

Borș cu perișoare

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru borș cu perișoare

1 kg oase de vacă,
500 g carne de vacă,
20 g orez,
1 ou,
10 g sare,
100 g morcov,
100 g pătrunjel rădăcină,
50 g țelină,
100 g ceapă,
200 g roșii,
20 g pătrunjel verde,
20 g leuștean verde,
1/2 l borș,
4 l apă.

Mod de preparare:

Oasele spălate bine se pun la fiert în apă cu sare pentru 1 oră, după care se strecoară.
În supa obținută punem la fiert zarzavaturile spălate, curățate și tăiate cubulețe.
Pregătim perișoarele, amestecând carnea tocată cu ou, orez și sare, apoi se fac biluțe mici.
Se adaugă în supa cu zarzavat.
Când perișoarele și zarzavatul a fiert, adăugăm borșul fiert separat, apoi roșiile curățate de coajă și tocate mărunt.
Se mai lasă să fiarbă 10 minute, se stinge focul și se adaugă verdeața tocată mărunt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...