Rețetă pentru copii mai mari de 7 luni.
100 gr fructe (mere, pere, piersici etc),
15 gr gris,
10 gr zahar,
150 ml apa.
Mod de preparare:
Se trece prin presa 1/2 din fructe, iar restul,
împreuna cu cele ramase de la presare, se fierb si se strecoara (se obtine circa 170 ml)
si se adauga grisul „în ploaie si zaharul. Se fierbe numai 4 min, batând mereu cu telul,
se ia de pe foc si se mai bat înca 5 min. La sfârsit, se adauga si sucul obtinut prin presare si se amesteca.
Ingrediente pentru spumă de fructe cu griș:
100 gr fructe (mere, pere, piersici etc),
15 gr gris,
10 gr zahar,
150 ml apa.
Mod de preparare:
Se trece prin presa 1/2 din fructe, iar restul,
împreuna cu cele ramase de la presare, se fierb si se strecoara (se obtine circa 170 ml)
si se adauga grisul „în ploaie si zaharul. Se fierbe numai 4 min, batând mereu cu telul,
se ia de pe foc si se mai bat înca 5 min. La sfârsit, se adauga si sucul obtinut prin presare si se amesteca.